Møblering og farger. Unntaket og regelen!

God kveld!

I sommer satt jeg i sofaen til min venninne i Fredrikstad og snakket med sønnen hennes om diverse guttegreier., og selvsagt henger jeg med så godt jeg kan- observerer, lærer og oppfatter.. Han er min sønn på 5 år sitt største idol og jeg vet jo at lille trollefar også blir eldre, så jeg skjønner hva jeg har i vente❤️

Etterhvert som «mine craft» ble tildelt ytterligere oppmerksomhet og konsentrasjon ble jeg sittende igjen litt ved siden av han og bare titte meg litt rundt. Camilla var i dusjen, vi hadde nettop spist frokost og solen trengte inn de store vinduene i huset på rødåsen, mens fuglene kvitrer og rosene i hagen bugnet.

Jeg satt der og la merke til detaljene, de små tingene, hvordan ting sto i kontrast.. Feks. Mørk sofa, lyse puter.. Lys sofa, mørke puter, fargene blendet så bra og elementene fremhevet hverandre. Lyse vegger, mørke møbler, mørke vegger- lyse møbler. Nei dette er absolutt ikke regelen- men heller en liten nøkkel til å forstå sammensetning av farger og tekstiler. 

 (bildet lånt av style by Norway).                 Jeg er jo som noen av dere vet makeupartist, så farger, kontraster, komplimentære farger og elementer samt tekstur er helt essensielt i den verdenen også.. Det gikk opp for meg hvor mye disse to tingene har til felles! Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før? Å trekke parallellen. Det var nøkkelen min- og her begynte reisen!

  1. Vi har jo et hus som er ganske «funkisaktig», og den «nordiske» stilen hadde sklidd rett inn! Men den er ikke helt meg- huset måtte gjøres personlig! Fra ingen karmer eller lister noe sted, har vi satt inn massive lister.. Fra helt hvitt over alt har vi tatt inn farger. Fra moderne lamper byttet vi dette med klassiske lysekroner, implementere fargen sort i kontrast med hvitt. Satte inn betong peisvegg for å skape et hjerte i huset. Badene er moderne, maskuline, prangende men med klassiske hint. Veldig godt blandet, og jeg må ærlig si at «stilen min» har hvert på en oppdagende og utviklende reise, ettersom svært lite som funket veldig bra i vårt gamle hus har truffet spikeren på hodet i det nye.      Venter på nye nattbord.    Ny trapp.  Gammel trapp.     Nydelig kombinasjon av farger (bilde lånt av TM design)

Jeg ble kastet ut i et stilskifte jeg har hatt veldig godt av ettersom Komfortsonen min var veldig behagelig å bli værende i😂 nå tørr jeg.. Tørr og tenke i nye baner og gå nye veier. 

For leden satt jeg og så på programmet: lukket visning- og jeg tenkte for første gang om den gedigne frognerboligen med kjøkken til 6 årslønninger, at jeg er ikke sjalu.. Ikke misunnelig! Jeg syntes oppriktig at vi hadde et penere bad, flottere gulv osv osv. Ikke fordi vi nødvendigvis har det, men fordi vi har valgt det VI liker. Dette er oss. Jeg er ikke missunnerlig på andres, jeg er stolt av vårt hjem. Og håper alle og en hver går med en sånn god følelse om omgivelsene sine.

Og til dere som lurer på om mannen min har noe han skulle sagt så får jeg fullstendig nekt dersom han ikke er enig- og da kan jeg bare glemme det dersom vi ikke finner frem til et kompromi. Her kommer ikke en pute han ikke liker- inn! Har prøvd meg på det før, men de forsvinner på magisk vis. Men hellet sitter i at etter 10 års forhåld har vi utviklet felles interesser og en ganske lik smak, så som oftest er vi enige, og de tingene mannen legger inn veto på lar jeg han som regel trumfe igjennom. Fordi da har vi skapt hjemmet vårt «sammen»med bidrag begge to.
Ønsker dere alle en strålende kveld❤️ 

 

Reklamer

2 thoughts on “Møblering og farger. Unntaket og regelen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s